“Είμαι απολύτως βέβαιος ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ το οποίο υποστήριζε και ο κ. Τσίπρας. Οι καταγγελίες των πρώην συντρόφων του κ. Λαφαζάνη και των άλλων –στην ουσία τους πρόδωσε– είναι απολύτως…αληθινές”, ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”.

“Το γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε πίσω την τελευταία στιγμή αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Προφανώς φοβήθηκε γιατί έστω και την τελευταία στιγμή συνειδητοποίησε ότι το τέλος του θα ήταν πολύ άσχημο, μαζί με το τέλος της Ελλάδας, την οποία θα είχαν καταστρέψει αν είχαν ολοκληρώσει το σχέδιό τους. Όμως η ζημιά που κάνανε φθάνοντας μέχρι σ’ αυτό το σημείο είναι πάρα πολύ μεγάλη. Γενιές Ελλήνων θα εργάζονται και θα πληρώνουν φόρους για να καλύπτουν τις ζημιές των πρώτων 8 μηνών”, λέει ο κ. Γεωργιάδης.

Σε σχέση με τα μεγάλα μέτωπα του ασφαλιστικού και της φορολόγησης των αγροτών, δηλώνει τα εξής: “Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες. Δεν μπορεί να στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του κ. Κατρούγκαλου γιατί η κίνηση είναι εντελώς αντίθετη από αυτή που θα έπρεπε. Πέραν τούτου είναι σαφές ότι πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνησή μας στις 25 Ιανουαρίου του 2015 όλος αυτός ο λογαριασμός απλά δεν θα υπήρχε, γιατί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όπως προβλεπόταν και όπως ήταν δεκτή και από την Τρόικα θα κάλυπτε τα όποια κενά”.

“Όσον αφορά την αύξηση της φορολογίας των αγροτών η Νέα Δημοκρατία παγίωσε και είναι κατά της αύξησης των φόρων, άρα θα συγκρουστούμε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και τη διάθεσή τους να ανεβάσουν τις εισφορές και τους φόρους για να διασώσουν τους πολιτικούς τους πελάτες”.

Τέλος, για τον χαρακτήρα της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει: “Η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά παράταξη. Σε αυτήν έχουν θέση και οι κεντρώοι, έχουν θέση και οι δεξιοί”, τονίζει και σημειώνει πως οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που θα βάλουν μπρος την οικονομία, είναι το κλειδί για τη λύση και του ασφαλιστικού ζητήματος. “Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος να εορτάσουν τον έναν χρόνο παραμονής τους στην εξουσία είναι η απόλυτη απόδειξη πολιτικής αναισχυντίας”, επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese