Η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 29 μονάδων έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπένι Σάντερς, στην πολιτεία Αϊόβα, μόλις δέκα… ημέρες πριν αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η πρώην Πρώτη Κυρία και υπουργός Εξωτεριικών “διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί του πλησιέστερου αντιπάλου της”, καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 59% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%. Ένας τρίτος διεκδικητής του χρήματος των Δημοκρατικών, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Την 14η Ιανουαρίου η Κλίντον και ο Σάντερς εμφανίζονταν να οδεύουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στην Άιοβα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Bloomberg Politics / Des Moines Register. Η πρώην ΥΠΕΞ φερόταν να συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου και ο πρώην γερουσιαστής του Βερμόντ το 40%.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese