Διαβάστε την ανακοίνωση: “Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε την… τρέχουσα εβδομάδα με τον νέο αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά αλλά και το ασφαλιστικό.

Καταθέσαμε στο νέο αντιπρόεδρο, την ανάγκη δημιουργίας εκείνων των δομών στη χώρα που θα είναι ικανές να αντιμετωπίσουν αλλά και να διαχειριστούν τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα που εισέρχονται στη χώρα. Καταθέσαμε την διαφοροποίηση η οποία πρέπει να υπάρχει ώστε οι πρόσφυγες να υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς έναντι των μεταναστευτικών ροών που εισέρχονται παράνομα.

Ενημερώσαμε για τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που χαρακτηρίζουν το Σώμα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει αυτές τις μεταναστευτικές ροές. Επειδή είναι εμφανή η πρόθεση της Πολιτείας σήμερα, να υποβαθμίσει τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης καταθέσαμε στον κ. Γεωργιάδη την ανάγκη να εξελιχθούν οι Υπηρεσίες αυτές με την παράλληλη πρόσληψη του απαραιτήτου αριθμού συνοριοφυλάκων, την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας είναι ανεξέλεγκτες.

Επιπροσθέτως, ζητήσαμε την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό, καθώς οι μειώσεις των ενστόλων δεν έχουν τελειωμό. Γνωστοποιήσαμε πως οποιαδήποτε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι φανερό πως οδηγεί σε τεράστιες εισοδηματικές μειώσεις , που θα προκαλέσουν αναμφίβολα την αντίδραση κάθε ένστολου.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε όσα κεκτημένα έχουν απομείνει, προπάντων όμως την εργασιακή αξιοπρέπεια που βάλλεται καθημερινά.”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese