Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο επικεφαλής του κόμματος Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού με τους σοσιαλιστές και άλλα αριστερά κόμματα….

 

Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας, ο οποίος πρόκειται τώρα να συζητήσει τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης με τον αρχηγό των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ και τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού.

"Του είπα ότι είμαστε πρόθυμοι να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αλλαγής με τους σοσιαλιστές και την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, πρώην κομμουνιστές και οικολόγοι)", είπε , σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι φιλοδοξεί να γίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να αναιρέσει μέτρα λιτότητας και να αναγνωρίσει ότι η Ισπανία είναι ένα κράτος αποτελούμενο από αρκετά έθνη, περιλαμβανομένης της Καταλονίας, όπου η περιφερειακή κυβέρνηση υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese