Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις υποστήριξε…
ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το Νταβός της Ελβετίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τον Ιούνιο, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση για το αν το Grexit βρίσκεται πλέον εκτός συζήτησης.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Ιούνιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Τα δύο ορόσημα του προγράμματος έχουν επιτευχθεί και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτή τη στιγμή» απάντησε.

Η συζήτηση με τους δανειστές όπως είπε, γίνεται πάνω σε τεις πυλώνες: Τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018-2019, οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, ένα θέμα-κλειδί στις συζητήσεις και οι οποίες είναι μεν δύσκολες αλλά θα πρέπει να είναι και βιώσιμες, όπως είπε, και οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να είναι βιώσιμες, ενώ προειδοποίησε ότι οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ακόμα πολύ υψηλό αριθμό μην εξυπηρετούμενων δανείων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese