Διφορούμενες ήταν οι πληροφορίες για την τελεδιάσκεψη των στελεχών του… υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών για το ασφαλιστικό στο ξενοδοχείο Χίλτον. Ενώ αρχικά πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με το ΑΠΡ έλεγαν ότι οι δανειστές «ζητούν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις», στη συνέχεια κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “στην τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμμία περίπτωση οι εκπρόσωποι των θεσμών, δεν ζήτησαν δραστική περικοπή των συντάξεων”

Σύμφωνα με πληρπφορίες, οι εκπρόσωποι των Θεσμών, εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.

Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι η παροχή εθνικής σύνταξης με 15 χρόνια ασφάλισης, ύψους 384 ευρώ, χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, ωστόσο φαίνεται ότι οι θεσμοί θεωρούν ότι πρέπει να δίνεται στα 20 χρόνια και να μπαίνουν και εισοδηματικά κριτήρια.

Όλα αυτά ενώ την ερχόμενη Τρίτη στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese