Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός εστιατορίου στη Ρώμη να απαγορεύσει την είσοδο σε παιδιά κάτω των πέντε ετών…

Το La Fraschetta del Pesce, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, ήταν μέχρι τώρα γνωστό για το φρέσκο ψάρι που σερβίρει στους πελάτες του. Ωστόσο, τώρα έγινε γνωστό και για έναν ακόμη λόγο.

Μία πινακίδα που έχει αναρτηθεί στη βιτρίνα του γράφει: «Εξαιτίας μερικών δυσάρεστων περιστατικών, που προκλήθηκαν από την έλλειψη τρόπων, τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν επιτρέπονται σε αυτό το εστιατόριο». Την επιγραφή έχουν αναρτήσει πολύ χρήστες στο Facebook, διαμαρτυρόμενοι έντονα για αυτή την κίνηση.

Προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφαση, ο Μάρκο Μαγκλιότσι δήλωσε στην La Repubblica: «Τρέχουν και γλιστράνε ανάμεσα στα τραπέζια. Πετάνε λάδι στο πάτωμα, χύνουν νερό, στέλνουν την αλατιέρα στην άλλη πλευρά της αίθουσας, προσπαθούν να διαλύσουν τα έπιπλα, ουρλιάζουν, κλαίνε και πάνω από όλα σιχαίνονται το ψάρι».

Την Τρίτη, δύο αστυνομικοί επισκέφθηκαν το εστιατόριο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να δώσει εξηγήσεις για την πινακίδα στην πόρτα. Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, δεν επιτρέπεται να απαγορευθεί η είσοδος σε εστιατόριο σε κάποιον πελάτη, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese