Ένα και μοναδικό ασθενοφόρο, εξοπλισμένο και επανδρωμένο από γιατρό του Σώματος… είχε η Πυροσβεστική για όλη την Κρήτη, προκειμένου οι πυροσβέστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε πυρκαγιές, διασώσεις σε δύσβατες περιοχές αλλά και σε αστικά συμβάντα.

Με χθεσινή απόφαση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος όμως, το ασθενοφόρο αυτό απομακρύνεται από την Κρήτη, αφήνοντας στο έλεος τους πυροσβέστες που υπηρετούν στο νησί, και μεταφέρεται στην 1η ΕΜΑΚ, στην Αθήνα. Με ποιο σκεπτικό; Άγνωστο! Πολλά είναι, μάλιστα, τα ερωτηματικά, για τους λόγους για τους οποίους η ασφάλεια των πυροσβεστών της Κρήτης παραγκωνίζεται, αφαιρώντας ασθενοφόρο, το οποίο σημειωτέον, αποτέλεσε δωρεάν του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

“Εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος για τους πυροσβέστες” αναφέρει ανήσυχος ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, Απόλλων Φραγκιαδάκης, εκφράζοντας την αγωνία όλων των μάχιμων πυροσβεστών που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες ρίχνονται κυριολεκτικά στις φλόγες, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese