Δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά και βρέθηκαν με χειροπέδες…

Ο λόγος για δυο γυναίκες ρομά από τη Λαμία, ηλικίας 36 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίες έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για κλοπές.

Η δράση τους δεν περιορίζεται μόνο στη Λαμία, αλλά συχνά πυκνά επισκέπτονται και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, ψάχνοντας για θύματα, κυρίως άτομα της τρίτης ηλικίας.

Αυτή τη φορά έβαλαν στόχο το σπίτι μιας ηλικιωμένης στη Στυλίδα. Οι δυο γυναίκες, που είχαν και συνεργό στο αυτοκίνητο που τις περίμενε, είδαν ότι η γιαγιά έλειπε από το σπίτι και μπήκαν από το παράθυρο.

Οι δυο γυναίκες άρπαξαν τα χρήματα και μια χρυσή βέρα, που βρήκαν, και έφυγαν πάλι από το παράθυρο.

Η γιαγιά που εκείνη την ώρα επέστρεφε τις είδε και ενημερωσε τον γιό της, που μένει στον επάνω όροφο. Ο γιος ακολούθησε τις γυναίκες και λίγα μέτρα πιο πέρα τις σταμάτησε, ενώ ταυτόχρονα ενημερωσε και την αστυνομία.

Οι δυο “ποντικίνες” είχαν ξεφορτωθεί τα κλοπιμαία, τα έριξαν κάτω από ένα κάδο, και έλεγαν ότι δεν πήραν τίποτα.

Τελικά αργότερα στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγηθήκαν είπαν που τα είχαν κρύψει και έτσι τα χρήματα και η βέρα επεστράφησαν στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι δυο “ποντικίνες” οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ αναζητείται και ο συνεργός τους, ο οποίος είναι επίσης γνωστός στις αρχές.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese