Αίσθηση προκαλεί μια ανάρτηση στο instagram του δημοσιογράφου…
Θάνου Δημάδη, που φέρνει στο φως μια off the record συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη. Και προκαλεί αίσθηση εξαιτίας μιας φράσης του κ. Τσίπρα για την αξιολόγηση.
Οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη (σ.σ. είχε βρεθεί στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο του ΟΗΕ), λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

“Από τις πληροφορίες που έχω, εκτιμώ ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει τόσο σύντομα όσο περιμένετε. Σας προβληματίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;” είχε ρωτήσει ο Θάνος Δημάδης τον πρωθυπουργό, για να του απαντήσει εκείνος: “το πιστεύεις πραγματικά αυτό που μου λες;”.

“Όχι μόνο το πιστεύω αλλά βάσει των όσων έχω καλύψει ως ρεπορτάζ από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες τα τελευταία πέντε χρόνια, συνάγω το συμπέρασμα ότι οι πιστωτές έχουν κάθε λόγο να χρονοτριβούν και να μην κλείσουν έγκαιρα την αξιολόγηση. Είναι ο μόνος τρόπος να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για το χρέος αλλά και να σας φθείρουν πολιτικά θέτοντας διαρκώς ολοένα περισσότερα προαπαιτούμενα”, ήταν η απάντηση ου δημοσιογράφου.

Όπως περιγράφει, ο Αλέξης Τσίπρας τον κοίταξε με απορία και του απάντησε με βλοσυρό βλέμμα: “Δεν το πιστεύω ότι θα σκεφτούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Εσύ πώς το βλέπεις; Πιστεύεις δηλαδή ότι έχουν αυτό στο μυαλό τους;”. “Αυτό εγώ διαβλέπω ότι θα συμβεί. Εσείς είστε προετοιμασμένοι για μία τέτοια εξέλιξη; Πως θα αντιδράσετε αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί;”, ανταπάντησε ο Θάνος Δημάδης.

Και τότε πήρε την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: “Ε, τότε αν συμβεί αυτό τι να πω; Να ζωστούμε με εκρηκτικά και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός!”.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese