«Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρα να μην δέχεται να σας συναντήσει…
και να συζητήσει μαζί σας τις δυσκολίες» έλεγε πριν από 3 χρόνια ανεβασμένος σε ένα τρακτέρ

Στους δρόμους απέναντι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι αγρότες αντιδρώντας στις εξοντωτικές, όπως λένε, επιβαρύνσεις για τον κλάδο τους τόσο από τις προβλέψεις του σχεδίου Κατρούγκαλου όσο και από την αυξημένη φορολογία στην οποία υπόκεινται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν πάντα απέναντι στους αγρότες. Τον Φεβρουάριο του 2013 όσο, δηλαδή, ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν στην αντιπολίτευση όχι μόνο ήταν δίπλα στους αγρότες αλλά έκανε και περιοδείες στα μπλόκα. Ανεβασμένος στα τρακτέρ, μάλιστα, εκφωνούσε διαπρύσιους λόγους διακηρύσσοντας ότι «όσο υπάρχει Μνημόνιο και Τρόικα προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει» χωρίς να φαντάζεται ότι σε 2,5 χρόνια θα υπέγραφε με τη σειρά του το τρίτο Μνημόνιο.

Κατήγγειλε, δε, τον τότε πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρα να μην δέχεται να σας συναντήσει και να συζητήσει μαζί σας τις δυσκολίες».

Όταν, μάλιστα, ένας αγρότης του είπε «μην ξεχάσεις αυτά που λες οταν εκλεγεις» ο Αλέξης Τσίπρας δίκην «προφητείας» απάντησε: η απάντηση που δίνω είναι μια, ή θα συντρίψουμε το κατεστημένο ή θα συντριβούμε εμείς».

Στα όσα έλεγε τότε ο σημερινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε το μέλος της επιτροπής αγώνα Βοιωτίας Ιωάννης Βάγγος ο οποίος μιλώντας σήμερα στο MEGA είπε χαρακτηριστικά «το μεγαλύτερο θέατρο το έπαιξε στον Ορχομενό πριν από 1,5 χρόνο».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese