Το πρώτο σοβαρό –διαπιστωμένο- κρούσμα της εποχικής γρίπης καταγράφηκε στο… Νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου εδώ και μερικές ημέρες.

Ο άτυχος άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από μερικές ημέρες με τα περισσότερα από τα συμπτώματα της γρίπης, και ύστερα από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε η ασθένεια, ενώ έχει ήδη αναγγελθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η κατάστασή του έως και χθες το μεσημέρι παρέμενε σταθερή.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο νοσοκομείο έχει εισαχθεί και μία γυναίκα μέσης ηλικίας με συμπτώματα που «δείχνουν» τη γρίπη, ωστόσο –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν έχει διαπιστωθεί ως κρούσμα της γρίπης.

Το φαινόμενο είναι σε έξαρση και σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφ.Πατρίς υψηλόβαθμό στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, εώς και το προχθές το βράδυ είχαν επιβεβαιωθεί 73 κρούσματα.

Κάθε χρόνο η εποχική γρίπη εμφανίζεται με αυξητικές τάσεις τον μήνα Ιανουάριο, κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο και βρίσκεται σε αποδρομή περί τα μέσα Μαΐου.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τονίστηκε ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο έγκαιρος αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος πρέπει να διενεργείται καθ’ υπόδειξη γιαατρού και εφόσον το άτομο, παιδί ή ενήλικας, ανήκει σε κάποια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικίας άνω των 60, έγκυες, ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, κ.ά.)English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese