Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θ. Ζαγοράκη, που… κατατέθηκαν με σειρά τροπολογιών, στο πλαίσιο της έκθεσης για το «ρόλο του διαπολιτισμικού διαλόγου, της πολιτισμικής πολυμορφίας και της εκπαίδευσης στην προώθηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ.»

Μέσω των τροπολογιών ο κ. Ζαγοράκης ανέδειξε τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση και την καταπολέμηση κοινωνικών φαινομένων όπως η βία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που προκύπτουν για την αποτελεσματική διαπολιτισμική συνεργασία μέσω του διαδικτύου και των τεχνολογιών επικοινωνίας. Τέλος, οι τροπολογίες υπογράμμισαν τη σημασία του διευρυμένου διαλόγου με διεθνείς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, με απαραίτητη προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό, την αναγνώριση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με αφορμή την υπερψήφιση των σχετικών τροπολογιών στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε «Η Ευρώπη βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας φέρνει πιο κοντά, μέσα από την σωστή μετάδοση των μηνυμάτων αυτών στους πολίτες.» Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε πως«ο ένας πρέπει να σέβεται τον άλλον, προχωράμε μαζί μπροστά γνωρίζοντας ο ένας την πολιτιστική κληρονομιά του άλλου, η Ευρώπη, είμαστε όλοι εμείς.»English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese