Η πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, προς τις…
υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρόκειται να επιβεβαιωθεί και να αναλυθεί στις λεπτομέρειές της σήμερα το μεσημέρι.

Στις 12:30 στην Χαριλάου Τικούπη πρόκειται να συνεδριάσει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο, με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, των Ευρωβουλευτών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα του “ανοίγματος” προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Να σημειωθεί πως αυτό αφορά και τα Όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς πρόκειται να αναλυθεί το πολιτικό πλαίσιο το οποίο θέλει να εκφράσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέχρι τη συνδιάσκεψη, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Ανοιξη. Φυσικά, όπως σημειώνουν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό πλαίσιο αυτό θα αφορά και τη μετέπειτα πορεία, δηλαδή πέραν του χρονικού πλαισίου μέχρι την συνδιάσκεψη.

Όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη, το κλίμα μετά τις πρωτοβουλίες Γεννηματά είναι πολύ θετικό στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Κι αυτό διότι η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε την συζήτηση για το μέλλον και τους στόχους της Κεντροαριστεράς.

Επιπλέον υπογραμμίζεται πως το γεγονός πως η κυρία Γεννηματά δεν δίστασε να θέσει τον εαυτό της στην κρίση της βάσης. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουν στην Χαριλάου Τρικούπη να ξεπεράσουν τα προβλήματα του παρελθόντος, αυτά που είχαν προκύψει κατά την συγκρότηση της Κίνησης των 58, αλλά και της πρωτοβουλίας της Ελιάς το 2014.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως η πρόσκληση από εδώ και πέρα δεν αφορά μόνο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κατά το παρελθόν είχαν διατελέσει υπουργοί, αλλά και επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως, για παράδειγμα ο κ. Σγουρός. Σε ότι αφορά την περίπτωση του κ. Παπανδρέου, συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά σημειώνουν: «Προχωράμε χωρίς αποκλεισμούς».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese