Αντιμέτωπη με τον πειθαρχικό έλεγχο του υπουργείου Υγείας για τις πράξεις της κλοπής ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου  και της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών βρίσκεται η αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου νοσοκομείου Νεκταρία Πολάκη, η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση της μοιραίας επέμβασης της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη.

Ο φάκελος της αναισθησιολόγου θα «ανοίξει» στη διάρκεια της σημερινής – πρώτης για το έτος- συνεδρίασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας.

Η υπόθεση της Πολάκη παραπέμφθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης ως κατεπείγουσα και λόγω της εμπλοκής της γιατρού σε άλλη μείζονα υπόθεση στο νοσοκομείο – της μικρής Μελίνας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη σημερινή συνεδρίαση κάθε ένα από τα μέλη του Πειθαρχικού θα αναλάβε τουλάχιστον δύο πειθαρχικούς φακέλους, δηλαδή θα αναλάβει να μελετήσει και να παρουσιάσει τις υποθέσεις που θα «χρεωθεί» στην επόμενη συνεδρίαση. Το ίδιο θα κληθεί να πράξει και όποιος οριστεί ως εισηγητής στην υπόθεση Πολάκη.

Με βάση την εισήγησή του στην επόμενη συνεδρίαση ή σε όποια συνεδρίαση οριστεί, τα μέλη του οργάνου θα ψηφίσουν για τυχόν ποινή για την γιατρό.

Μπορεί να κριθεί επίσης ότι η γιατρός τίθεται σε προσωρινή αργία τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοίκησης στα δύο νοσοκομεία, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, η έκθεση της γιατρού που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 4χρονης αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση η προθεσμία που έχει εκ του νόμου είναι έως τις 29 Ιανουαρίου. Εάν κριθεί ότι δεν συντρέχει λόγος πειθαρχικής δίωξης, τότε θα περατωθεί η εξέταση με αιτιολογημένη έκθεση, ειδάλλως θα διαταχθεί ΕΔΕ.

cretaliveEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese