Εντολή για να ξεκινήσει η τυπική διαδικασία ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να… αιτηθεί προς την ΕΕ όπως η τουρκική, που είναι μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του κράτους, γίνει και επίσημη γλώσσα της Ένωσης, φέρεται να έχει δώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Χαβαντίς η οποία ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε για το θέμα τον Τ/κ ηγέτη στην τελευταία συνάντησή τους στο πλαίσιο των συνομιλιών.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, πρόκειται για μια κίνηση καλής θέλησης από την ε/κ πλευρά. Υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως θα συμβάλλει θετικά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι εδώ και 12 χρόνια με το αιτιολογικό πως το κόστος ήταν υψηλό και οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν το επιθυμούσαν, το θέμα της τουρκικής γλώσσας δεν υπήρχε στην ατζέντα.

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, με εντολή του Προέδρου Αναστασιάδη, οι γραφειοκράτες στο “νότο” μελετούν την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υπάρξει σχετικό αίτημα από την Κυπριακή Δημοκρατία προς την ΕΕ. Προστίθεται δε ότι και η Τουρκική Δημοκρατία είχε προτείνει όπως η τουρκική γίνει επίσημη γλώσσα της ΕΕ ενώ ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταφέρει αυτό το αίτημα σε κάθε πλατφόρμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese