Είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της ημέρας…
Η Αυγή Βουτσινά, η γυναίκα που το μεσημέρι της Τρίτης (19.01.2016) ελευθέρωσε μια… κότα στο Μαξίμου, μιλά στο newsit.gr και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη της νεότερης ιστορίας».

Το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η Αυγή Βουτσινά, γνωστή ακτιβίστρια, έφτασε μέχρι την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου και εκεί άφησε μέσα από τα κάγκελα μια… κότα.

Φορούσε κι ένα μαύρο μπλουζάκι με το σύνθημα: παριστάνεστε τους κόκορες αλλά είστε κότες. «Σε συνδυασμό με το σύνθημα, βγήκε και η κότα και πήγε στο Μαξίμου» είπε μιλώντας στο newsit.gr μια μέρα μετά το περιστατικό. Και εξήγησε και το μήνυμα και την πράξη: «Ήθελα να πω ότι παριστάνουν τους σωτήρες. Αυτόκλητοι σωτήρες μάλιστα. Κακαρίζουν κοκορεύονται και στο τέλος γίνονται κότες και υπογράφουν τα πάντα”.

“Το μήνυμα ήταν προς όλους όσους υπογράφουν αβλεπεί κυρίως για να μην χάσουν την καρέκλα τους. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό», λέει. Μετά το περιστατικό, η Αυγή Βουτσινά προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος για εξακρίβωση στοιχείων. Κι αν η ίδια περίμενε πως θα γινόταν μήνυση εις βάρος της από το… Μέγαρο Μαξίμου, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τέσσερις ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερη.
“Έχω ανατραφεί με αριστερή κουλτούρα. Μεγαλώνοντας ψήφιζα περιστασιακά διότι δεν με αντιπροσώπευε κανένα κόμμα. Μέχρι που κάποια στιγμή θεώρησα ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πράγματα. Έχω τρέξει για να φύγει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς όχι μόνο απογοητεύτηκα αλλά είναι, κατ’ εμέ η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της νεότερης ιστορίας”, είπε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese