Ο κύκλος των δυναμικών κινητοποιήσεων οι οποιες περιλαμβάνουν μπλόκα, πορείες σε αστικά κέντρα και… αποκλεισμούς ακόμα και εφοριών ξεκινά σήμερα για τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας. Οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνουν το στήσιμο δύο μπλόκων στην Πατρών Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαγιάς και στο ύψος του Αγγελόκαστρου, ενω οι αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να στήσουν το δικό τους μπλόκο κοντά στο Μεγανίτη.

Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Αχαΐας Νίκο Ζαφειρόπουλο, στις 12:00, οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

«Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος, προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, διότι αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται για τη φορολογία, τα αγροτικά μας προϊόντα θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικά».

Στην Ηλεία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου.

Όπως είπε ο Ανδρέας Τσουκαλάς, «αν εφαρμοστούν τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φορολογία, τότε θα μπει ταφόπλακα στο αγροτικό επάγγελμα γι’ αυτό και εμείς είμαστε μια γροθιά και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Στην Αιτωλοακαρνανία, εξάλλου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκαν δράσεις και κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου όπως είπαν οι συμμετέχοντες «να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό». Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή, η οποία θα καθορίσει τους τρόπους των κινητοποιήσεων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese