Σε ρόλο αρθρογράφου ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποκαλύπτει…
τις επόμενες δύο κινήσεις που θα γίνουν στο Ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικά σε ό,τι αφορά στους νέους επιστήμονες, αλλά και όσους έχουν μικρό εισόδημα.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή ο υπουργός εργασίας αναφέρει ότι “ήδη προσανατολιζόμαστε στο να επεκτείνουμε και στους νέους επιστήμονες την ειδική κατώτερη ασφαλιστική κλάση που προβλέπεται για τους αγρότες και με τους ίδιους χαμηλούς συντελεστές”.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός θα υπάρχει κόφτης στο ύψος των εισφορών ώστε σε συνδυασμό με τη φορολόγηση να μην υπάρχει μεγάλη απώλεια του εισοδήματος:.
“Σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν “κόφτη” στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο αν’α εισοδηματική κατηγορία, ώστε να συνεχίσει να επιταχύνεται η αναδρομική λειτουργία του νέου συστήματος” λέει ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα ο υπουργός λέει ότι το υπουργείο, όπως στην περίπτωση των δικηγόρων είναι ανοικτό σε προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία εκείνων που έχουν χαμηλό εισόδημα, προσδιορίζοντάς το στα 10.000 ευρώ το χρόνο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese