Οι δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του χθες το πρωί από τα κατεχόμενα για το Νταβός…

Μεγάλη σημασία αποδίδει στην τριμερή που θα έχει στο Νταβός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη τέτοιου είδους συνάντηση μεταξύ των τριών.

Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του το πρωί από τα κατεχόμενα για το Νταβός, ο κ. Ακιντζί είπε ότι η τριμερής έχει μεγάλη σημασία καθώς θα συζητήσουν το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και η διαδικασία από δω και πέρα. Πρόσθεσε ότι έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν που θα συμμετάσχουν στο Νταβός. Θα συμμετάσχει επίσης σε ένα πάνελ με τους Αναστασιάδη και Έιντε που αφορά το μέλλον της Κύπρου, πρόσθεσε και θα δώσει σημαντικά μηνύματα στη διεθνή κοινότητα για την κατάσταση στην Κύπρο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θέλει να επιστρέψει “με τα καλύτερα αποτελέσματα από το Φόρουμ του Νταβός όπου για πρώτη φορά συμμετέχει η ΤΔΒΚ σε επίπεδο ηγέτη”.

Σημειώνεται ότι τον Τ/κ ηγέτη στο Νταβός συνοδεύει ο “υφυπουργός παρά τω προέδρω”, Τζενκ Γκιουρτσάγ και η σύζυγός του, Μεράλ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese