Τρεις Αμερικανοί πολίτες που εξαφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Βαγδάτη, έχουν απαχθεί και είναι κρατούμενοι μιας σιιτικής οργάνωσης που πιστεύεται ότι υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι πηγές στην κυβέρνηση…

 

των ΗΠΑ ανέφεραν πως η Ουάσιγκτον δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι η Τεχεράνη εμπλέκεται στην απαγωγή και δεν θεωρεί ότι οι απαχθέντες κρατούνται στο Ιράν, που συνορεύει με το Ιράκ.

«Απήχθησαν επειδή ήταν Αμερικανοί υπήκοοι, όχι για προσωπικούς, ή για οικονομικούς λόγους», ανέφερε μια πηγή στις ιρακινές μυστικές υπηρεσίες.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ περιορίστηκε να πει πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με τη Βαγδάτη για την τύχη των τριών Αμερικανών, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

Την Παρασκευή, άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν τους τρεις Αμερικανούς από ένα διαμέρισμα στη νοτιοανατολική συνοικία Ντόρα της πρωτεύουσας.

Την Κυριακή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τις ιρακινές αρχές για να εντοπίσει τους Αμερικανούς, χωρίς να επιβεβαιώσει την απαγωγή τους.

Αν επιβεβαιωθεί το περιστατικό, θα πρόκειται για τους πρώτους Αμερικανούς που απάγονται στη χώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese