«Όσο η κυβέρνηση Τσίπρα επιμένει στο αντιασφαλιστικό της έκτρωμα, τόσο πιο βαθιά πριονίζει το κλαδί που κάθεται και πολύ γρήγορα θα σωριαστεί με γδούπο», διεμήνυσε από τα Ιωάννινα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης…

 

Λαφαζάνης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ χαιρέτησε τον αγώνα των επαγγελματιών και των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση της λαιμητόμου για τις συντάξεις, της λαιμητόμου για τον επαγγελματικό και αυτοαπασχολούμενο κόσμο της χώρας και της λαιμητόμου για τους αγρότες, θα σαρωθεί από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, που λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Χαιρετίζουμε τον αγώνα των επαγγελματιών και των αγροτών σε όλη την Ελλάδα για την επιβίωσή τους και θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο αυτός ο αγώνας να αποκτήσει αντιμνημονιακό προσανατολισμό και προοδευτικό περιεχόμενο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Γιατί τότε μόνο, ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εξαπέλυσε τα πυρά του και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ,υποστηρίζοντας ότι, «είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο και πως δεν συνιστά ο ίδιος και η ΝΔ εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά αποτελεί, τη συνέχιση και ολοκλήρωση του μνημονιακού ενταφιασμού της χώρας και του λαού».

Ο Παναγ. Λαφαζάνης απαντώντας σε ερωτήσεις χαρακτήρισε γελοιότητες τα περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και την ανακοπή του ρεύματος υπέρ του εθνικού νομίσματος. Μάλιστα επισήμανε πως «το εθνικό νόμισμα, στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, είναι η μόνη θετική διέξοδος για τη χώρα».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, χθες το απόγευμα,είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου «Αρτας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου, παρουσίασε την κατάσταση και τις επιπτώσεις που έχουν για τους αυτοαπασχολούμενους και τις άλλες επαγγελματικές ομάδες τα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και ζήτησε τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέπτυξε τις θέσεις της ΛΑΕ, τονίζοντας ότι, «η χώρα θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση, να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών και να στραφεί στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

«Απαιτείται ριζοσπαστική αντιμετώπιση του χρέους, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να στηριχθεί η οικονομία» υποστήριξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese