Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και λειτουργία των hot spots έθεσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «εντός ενός μήνα σε Ελλάδα και Ιταλία θα είναι επιχειρησιακά έτοιμα».

Η Ευρωπαϊκή…

 

Επιτροπή τονίζει ότι ένεκα των μεγάλων πολιτικών πιέσεων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, είναι απαραίτητες γρήγορες κινήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δεν έχουμε περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε αποτελέσματα στα σύνορα» δηλώνει ο κ.Αβραμόπουλος στην Sueddeutsche Zeitung και, αναφερόμενος στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δέχονται να συνεισφέρουν στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια, τονίζει ότι κάποιες κυβερνήσεις λένε «όχι» σε όλα, αλλά αποσιωπούν από τους λαούς τους τις συνέπειες αυτής της άρνησης.

Επισημαίνει δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει σε αυτές τις χώρες κάθε δυνατή στήριξη: «Πήγα σε κάθε χώρα, υποσχέθηκα παντού στήριξη, οικονομική, τεχνική και σε υποδομές» δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος και τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η ΕΕ για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει εξευρεθεί λύση. Εξηγεί μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη ορατό το τέλος του μεγάλου προσφυγικού κύματος και εκφράζει την ανησυχία του ότι «τους επόμενους μήνες ο αριθμός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο».

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese