Η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να εμφανίζει…
ένα «φιλικό πρόσωπο» στον κόσμο δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντομπρίντ, μέλος του «αδελφού κόμματος» CSU

Έκκληση στην Άνγκελα Μέρκελ να ετοιμαστεί για κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο πρέπει να ενεργήσει μόνο του αν δεν υπάρξει πανευρωπαϊκή συμφωνία απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας.

Ο Αλεξάντερ Ντομπρίντ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να εμφανίζει ένα «φιλικό πρόσωπο» στον κόσμο – μια φράση που χρησιμοποίησε η Μέρκελ όταν ξεκίνησε το προσφυγικό κύμα πριν από μερικούς μήνες – και ότι αν ο αριθμός των αφίξεων δεν μειωθεί σύντομα τότε η Γερμανία θα πρέπει να δράσει μόνη της.

«Επιμένω: πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να μην μπορέσουμε να αποφύγουμε το κλείσιμο των συνόρων» δήλωσε στην εφημερίδα Muenchner Merkur ο υπουργός που προέρχεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU).

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα plan B» συμπλήρωσε ο Ντομπρίντ στη γραμμή του κόμματός του που πιέζει το CDU της Μέρκελ για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που είχαν ως αποτέλεσμα την άφιξη 1,1 εκατομμυρίων μεταναστών στη Γερμανία το 2015.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese