Δραστικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο, καθώς… φαίνεται ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών θα βάλει το μαχαίρι «βαθιά στο κόκκαλο».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, με τον νέο εκλογικό νόμο στόχος είναι να σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Χαρακτηρίζοντας τη Β’ Αθηνών «έκτρωμα» είπε πως θα «σπάσει» σε μικρότερες περιφέρειες, ενώ το ίδιο είπε και για όλες τις άλλες μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Ταυτόχρονα, όταν ερωτήθηκε μέχρι πόσο θα «σπάσουν» είπε πως δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 6 βουλευτές ανά περιφέρεια!

Μάλιστα, μιλώντας γενικότερα για τον εκλογικό νόμο υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο το καθεστώς που επικρατεί σήμερα, φέρνοντας το παράδειγμα της Κομοτηνής, όπου η ΝΔ, αν και δεύτερο κόμμα, δεν έχει εκλέξει βουλευτή!

Τέλος, απαντώντας στο αν ο αριθμός των βουλευτών θα μειωθεί στους 200 από 300 που είναι σήμερα, ο υπουργός είπε πως ο νέος εκλογικός νόμος θα δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.

Το γεγονός, πάντως, ότι απέφυγε επί της ουσίας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα δείχνει πως το υπουργείο επεξεργάζεται ίσως ακόμη και μείωση του αριθμού των βουλευτών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese