Απίστευτη φαίνεται να είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων της Σάμου από τα… γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον τομέα της υγείας στο νησί. Άλλο ένα περιστατικό της χαλαρότητας του κράτους σημειώθηκε στο νησί μας αφού κυριολεκτικά έπαιζαν με τη ζωή ενός ανθρώπου για 24 ολόκληρες ώρες.

Οι συγγενείς ενός 64χρονου πολίτη από το χωριό Κοντακαίΐκα μας κατήγγειλαν πως το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μετέφεραν τον άνθρωπο τους στο νοσοκομείο του νησιού, με καρδιολογικό πρόβλημα!

Μετά τις εξετάσεις που έγιναν και ο εφημερεύων γιατρός Διευθυντής της κλινικής που νοσηλευόταν ζήτησε να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί επειγόντως, αφού διέγνωσε ανεύρυσμα και υπήρχε κίνδυνος να γίνει ολική ρήξη!

Όταν υπήρξε επικοινωνία με το εφημερεύων νοσοκομείο της Αθήνας ο γιατρός που εφημέρευε εκεί δεν δέχθηκε αεροδιακομιδή στον ασθενή, αφού για να γίνει αυτό όπως είπε έπρεπε να υπάρξει ρήξη του ανευρύσματος!

Κάτι τέτοιο όμως έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες αν επέλθει ολική ρήξη σε ανεύρυσμα ο ασθενής έχει το πολύ 15 λεπτά ζωής!

Οι συγγενείς του 64χρονου αποφάσισαν τελικαά να τον μεταφέρουν με δικά τους έξοδα το πρωί της Κυριακής για την Αθήνα, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ασθενή τους.

Δυστυχώς όμως το πρωί του Σαββάτου υπήρξε μερική ρήξη ανευρύσματος και έτσι ζητήθηκε επείγουσα αεροδιακομιδή αφού όλα κυριολεκτικά κρέμονταν σε μια κλωστή!

Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν πως είναι πολύ σοβαρό περιστατικό και έτσι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ ώστε εσπευσμένα να γίνει η μεταφορά!

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η περιπέτεια του 64χρονου θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των συγγενών, το αεροσκάφος C130 που θα έκανε την μεταφορά για λογαριασμό του ΕΚΑΒ έπαθε βλάβη στη Χίο!

Έτσι ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους που βρισκόταν στην Κρήτη όπου απογειώθηκε από εκεί και έφθασε στην Ελευσίνα προκειμένου να παραλάβει επανδρωμένο προσωπικό και ιατρό για να μεταφερθεί στη Σάμο και να παραλάβει τον ασθενή.

Για άγνωστο όμως λόγο, όλο το πρωινό της Κυριακής δεν δινόταν εντολή για να απογειωθεί το C130 από την Ελευσίνα με την δικαιολογία των κακών καιρικών συνθηκών!

Παρόλο που στην Σάμο την ίδια ώρα έγιναν κανονικά όλες (εκτός από μία) οι αεροπορικές πτήσεις των πολιτικών αεροσκαφών, το αεροσκάφος C130 με τα ειδικά όργανα που διαθέτει για την πτήση του σε άσχημες καιρικές συνθήκες δεν έπαιρνε εντολή να απογειωθεί!

Τελικά το απόγευμα της Κυριακής ο 64χρονος που οι γιατροί τον κρατούσαν με μορφίνες κατάφερε να μεταφερθεί στην Αθήνα με το C130 και αφού πρώτα οι συγγενείς είχαν ξεκινήσει “απειλές” για νομικές ενέργειες ζητώντας την παρέμβαση Εισαγγελέα!

Οι ιατροί του νοσοκομείου Σάμου έκαναν τα αδύνατα δυνατά να γίνει η αερομεταφορά στην Αθήνα αλλά δυστυχώς κάπου το σύστημα κυριολεκτικά χωλαίνει!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese