Ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου θα βρεθούν σήμερα οι τρεις, που εμπλέκονται στην… υπόθεση με τη γκαρσονιέρα στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου φυλάσσονταν βαρύς οπλισμός και εκρηκτικές ύλες.

Ο 44χρονος υπόδικος των φυλακών Νεάπολης, ο 40χρονος έμπορος και ο 26χρονος Ρεθυμνιώτης αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς ο εισαγγελέας τους έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Στις μέχρι τώρα καταθέσεις τους, ο 44χρονος παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για την κατοχή και αποθήκευση των όπλων στη γκαρσονιέρα, απαλλάσσοντας τους δύο κουμπάρους του από την όλη υπόθεση, λέγοντας μάλιστα ότι εκείνοι δε γνώριζαν καν, τι υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα.

Από την πλευρά τους, τόσο ο 40χρονος επιχειρηματίας όσο και ο 26χρονος από το Ρέθυμνο αρνούνται κάθε συμμετοχή στην ύπαρξη των όπλων, αναφέροντας ότι κλήθηκαν μόνο να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματος για χάρη του κουμπάρου τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι υπήρχε μέσα σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τους αστυνομικούς, από τη στιγμή που ο 44χρονος έπεσε στα χέρια τους με τα έξι κιλά χασίς, που έφερε με το πλοίο της γραμμής από την Αθήνα.

Από τότε που ο 44χρονος πήρε το δρόμο της φυλακής, αστυνομικοί “παγίδευσαν” το τηλέφωνο συγγενικού του προσώπου και εν συνεχεία των δύο κουμπάρων του και μετά από πολύμηνη παρακολούθηση έφτασαν στα σημερινά αποτελέσματα.

Πάντως οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν μείνει άφωνοι με τον εξοπλισμό που βρέθηκε στη γκαρσονιέρα, αφού πρόκειται για όπλα, τελευταίας τεχνολογίας, που δεν έχουν ποτέ ξανά κατασχεθεί στο παρελθόν σε ανάλογες υποθέσεις οπλοκατοχής.

Τι βρέθηκε στη γκαρσονιέρα

Στη γκαρσονιέρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 18 πολεμικά όπλα διαφόρων τύπου (από καλάσνικοφ, M16 μέχρι Η&Κ και PPS), 8 πιστόλια και ένα περίστροφο, 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 2 κιλά ΤΝΤ, 24 χειροβομβίδες, 207 γεμιστήρες (87 πυροβόλων όπλων και 120 πολεμικών τυφεκίων), 18.397 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων (πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων) και διαμετρημάτων, 2.308 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 ξίφη, 34 κάνες όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 97 εξαρτήματα-τμήματα όπλων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί εκρηκτικής ύλης, 9 κοινοί πυροκροτητές, 11 σιγαστήρες, 6 διόπτρες, 4 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα, 2 λίθινα ειδώλια κυκλαδικού τύπου, 1 χάλκινο ειδώλιο ανδρός άγνωστης περιόδου, 1 χάλκινο στεφάνι άγνωστης περιόδου, πλήθος ειδών καθαρισμού πυροβόλων όπλων, ανταλλακτικά μέρη πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, 2 πλακίδια λαβής όπλου, θήκη μεταφοράς όπλου, θήκες γεμιστήρων, πλήθος κλειδιών και 1 κουκούλα τύπου full face.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese