Για μία ακόμη φορά οι έμποροι της Πάτρας είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα καθώς σήμερα Κυριακή η 17η Ιανουαρίου εντάσσεται στις…
προαιρετικές Κυριακές ανοίγματος των καταστημάτων.

Οι εμποροϋπάλληλοι έκαναν και πάλι διαμαρτυρία από νωρίς το πρωί έξω από τα καταστήματα που είναι ανοικτά, σχεδόν τα περισσότερα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Μάλιστα όπως τονίζουν στο tempo24.gr οι εργαζόμενοι σήμερα είναι και μία “επετειακή” ημέρα καθώς κλείνουν δύο χρόνια διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων από τότε που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αποφάσισε να εφαρμόσει αυτή τη νομοθεσία, κάτι που ούτε η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει.

Κόντρα υπάρχει και στους εμπόρους, αφού από τη μία, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος που με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους και από την άλλη ο Σύλλογος καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου που ζητά ανοιχτές επιχειρήσεις.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα, πάντως, έχουν προβεί σε γενναίες εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, έως και τις 28 Φεβρουαρίου, περιμένοντας μία τόνωση της αγοραστικής δύναμης, όπως και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ξεχωριστή διαμαρτυρία κάνει το ΠΑΜΕ Αχαίας το οποίο κάνει πορεία διαμαρτυρίας στη Ρήγα Φεραίου καλώντας τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese