Σοβαρά προβλήματα σε Ξάνθη, Έβρο και Κομοτηνή από την…
κακοκαιρία – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σπίτια πλημμύρισαν όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του facebook…

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου διάφορες περιοχές της Θράκης, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές. Στην Ξάνθη, ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της ενώ το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με τους ουρανούς να ανοίγουν και τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Στον ορεινό Εχίνο η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν δειλά δειλά το πρωί της Κυριακής.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στην Κομοτηνή αλλά και τον Έβρο, ενώ λόγω θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου για την Σαμοθράκη. Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η βροχόπτωση του Σαββάτου στην Παραδημή, στον Νομό Ροδόπης, η οποία θύμιζε περισσότερο λιμνοθάλασσα παρά οικισμό.

Οι καταιγίδες μάλιστα που “χτύπησαν” τον Έβρο άφησαν πίσω τους καταστροφές στην Αλεξανδρούπολη ενώ σπίτια απειλήθηκαν από τα νερά της βροχής και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι σε ορισμένες περιοχές του Νομού, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν έντονα προβλήματα ενώ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese