«Παιχνίδι ψεύτικων εντυπώσεων» καταλογίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη στις εταιρείες που διενεργούν δημοσκοπήσεις, με αφορμή τις δύο δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία,…

 

κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

«Επιμένουν στο γνωστό τροπάριο – το παιχνίδι ψεύτικων εντυπώσεων – οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έσπευσαν να δώσουν προβάδισμα στη Ν.Δ., μόλις ελάχιστα 24ωρα μετά την ανάδειξη του ακραιφνούς νεοφιλελεύθερου στην ηγεσία της, να θέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το λεγόμενο ψυχολογικό όριο του 20%, να πετάξουν εκτός Βουλής τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί προφανώς έτσι τους βολεύει, και να προεξοφλήσουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού! Με το αζημίωτο, προφανώς. Με τους όποιους κανόνες δεοντολογίας γραμμένους στα «παλιά τους τα παπούτσια», καταφανώς. Ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα!

Οι δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων συνεχίζουν να κάνουν ό,τι έκαναν παραμονές του ιστορικού δημοψηφίσματος, όταν έδιναν συντριπτικό προβάδισμα στο «Ναι», και στη συνέχεια, κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όταν εμφάνιζαν σταθερά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός Βουλής, για να διαψευστούν παταγωδώς.

Επείγει να τεθούν άμεσα κανόνες διαφάνειας που θα διασφαλίζουν το αξιόπιστο και την επιστημονική εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα συνειδητής παραπλάνησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και να πάψουν να αποτελούν όπλο στα χέρια πολιτικών ή άλλων συμφερόντων», καταλήγει.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese