Περίοδος εκπτώσεων στην Κύπρο με πλαστές αρχικές τιμές. Οι φωτογραφίες από γνωστό κατάστημα ειδών ένδυσης αποκαλύπτουν το τι…
πραγματικά συμβαίνει με τις εκπτώσεις στην Κύπρο.

Οι οικονομικές δυσκολίες των εποχών, ωθούν πολλούς από εμάς να περιμένουμε την περίοδο των εκπτώσεων για να ψωνίσουμε.

Ωστόσο κάποιες εταιρείες δεν μπορούν να σεβαστούν ούτε και τους ίδιους τους πελάτες τους.

Σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης βρεθήκαμε μπροστά σε κάτι που λίγο πολύ αρκετοί καταναλωτές γνωρίζουν. ‘Ένα σακάκι αρχικής αξίας €149.99 μετά την έκπτωση η τιμή του έπεσε στα €89.99. Όλα καλά ως εδώ…

Ωστόσο παρατηρήσαμε κάτω από το πρώτο αυτοκόλλητο ότι η αρχική του τιμή ήταν €129.99 και όχι €149.99.

Όταν ρωτήσαμε την υπεύθυνη του καταστήματος σε τι οφείλεται η αλλαγή στη τιμή η απάντηση ήταν ότι το €129.99 είναι η ετικέτα του που έρχεται από το εξωτερικό και προσθέτοντας το ΦΠΑ αυτό ανέρχεται στη τιμή των €149.99.

Ωστόσο με ένα πρόχειρο υπολογισμό, και με βάση ότι το ΦΠΑ ανέρχεται στο 19%, το σακάκι θα έπρεπε να στοιχίζει, μετά το ΦΠΑ, €154.68 και όχι €149.99.

Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο κατάστημα προσπάθησε να εξαπατήσει τους πελάτες του, σίγουρα όμως πολλά καταστήματα ακολουθούν αυτή τη μέθοδο για να ξεγελάσουν τους καταναλωτές προσφέροντας τάχα μεγαλύτερες εκπτώσεις. Το πιο σωστό θα ήταν αυτά τα περιστατικά να καταγγέλλονται στην Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών έτσι ώστε να εξαλειφθούν τέτοιες συμπεριφορές και ειδικά από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese