Ο Σόιμπλε θέτει σαν προϋπόθεση για την συνέχιση του προγράμματος -που υπογράφτηκε…
πριν λίγους μήνες με τίτλο «συμφωνία» – την συμμετοχή του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ .. ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ την συμμετοχή αν δεν ολοκληρώσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις και μετά αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο Σόιμπλε αποκλείει συζήτηση για την αναδιάρθρωση αν δεν έχει προηγουμένως συμμετοχή το ΔΝΤ, που αποκλείει συμμετοχή αν δεν υπάρχει αναδιάρθρωση…

Ο Τσίπρας πρώτα απέκλεισε συμμετοχή του ΔΝΤ και μετά την έκρινε απαραίτητη.  Τον Αύγουστο όταν η κυβέρνηση ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν την συμφωνία-μνημόνιο, έλεγε ότι πριν το τέλος του 2015, συμφωνήθηκε να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Τώρα μας λένε ότι η συζήτηση μετατέθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2016.  Η Λαγκάρντ αποκλείει την συζήτηση πριν το δεύτερο του 2016 και αν προηγουμένως δεν ολοκληρώσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις.

ΜΥΛΟΣ

Ένας μύλος … με το θέμα του χρέους να βρίσκεται πάντα μπροστά από την ασθμαίνουσα Ελλάδα η οποία δεν φτάνει ποτέ εκεί που τις υπόσχονται. Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο, τα πολυνομοσχέδια ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο, οι εκποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, η Δημοκρατία συρρικνώνεται διαρκώς, το χρέος μεγαλώνει και η υπόσχεση για την αναδιάρθρωσή του αποδεικνύεται ένα μεγάλο ψέμα, χρήσιμο για τους δανειστές, καταστροφικό για τον τόπο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese