Με τη βοήθεια του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης συνελήφθη… χθες το απόγευμα 36χρονος που αποσπούσε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ο 36χρονος εντοπίστηκε μετά από δημοσίευση της φωτογραφίας του στο facebook από τον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων Αναστάσιο Βελώνη από τον Λαγκαδά, από τον οποίο κατάφερε να αποσπάσει 190 ευρώ.

Ο δράστης, όπως αναφέρει το lagadas.net, επισκέφθηκε το κατάστημα του κ. Βελώνη στην οδό Β. Αλεξάνδρου 1 στον Λαγκαδά και με ευγενικό και έξυπνο τρόπο τον έπεισε να του δανείσει χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε κλειδαρά για να του ανοίξει το κλειδωμένο αυτοκίνητο του. Ο κ. Βελώνης πείστηκε και του δάνεισε τα χρήματα με την υπόσχεση να του τα επιστρέψει την επόμενη μέρα, κάτι που δεν έγινε.

Αργά το απόγευμα ο κ. Βελώνης ανήρτησε κείμενο στο facebook με φωτογραφία του δράστη (την είχε τραβήξει τυχαία) που ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους για την απάτη αυτή.

Η ανάρτηση αυτή διαβάστηκε από χιλιάδες χρήστες και έγιναν εκατοντάδες κοινοποιήσεις προκειμένου να βρεθεί ο δράστης. Την ανάρτηση διάβασαν μέλη του τμήματος δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που κατέφθασαν άμεσα στον Λαγκαδά, καθώς για τον 36χρονο απατεώνα εκκρεμούσαν πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης με παρόμοια μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου 2016 κατάφερε να εξαπατήσει έντεκα επαγγελματίες (ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, οδηγούς ταξί, ιδιοκτήτες περιπτέρων και έναν θαμώνα καταστήματος) και να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.820 ευρώ, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Η κύρια πρόφαση που προέβαλε ήταν η ανάγκη καταβολής χρηματικού ποσού σε επαγγελματία κλειδαρά για τη διάνοιξη του υποτιθέμενου κλειδωμένου οχήματος του, ενώ στις περιπτώσεις που οι παθόντες αρνούνταν την καταβολή του χρηματικού ποσού, δέχονταν απειλές για τη ζωή τους.

Ο δράστης εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο του Λαγκαδά όπου διέμενε και κατά τη σύλληψη του προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του σε τυχόν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese