Σωρεία σχολίων και αντιδράσεων έχει προκαλέσει εδώ και τρεις ημέρες η απόφαση της δημοτικής αρχής να αναβάλει την προγραμματισμένη γι απόψε τελετή έναρξης του…
πατρινού καρναβαλιού εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που αναμένονται στην περιοχή.

Αναβάλλεται για το άλλο Σάββατο η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού – “Δεν θα πετάξουμε 23.000 ευρώ στη βροχή” λέει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Κοινωφελούς – ΒΙΝΤΕΟ

Το θέμα της αναβολής και μεταφοράς της ημερομηνίας (την τελευταία στιγμή) έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά και παράπονα και αντιδράσεις από μερίδα κόσμου, όπως καρναβαλιστές και επιχειρηματίες του χώρου εστίασης.

Ήδη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης με δήλωση του τόνισε πως κακώς αναβλήθηκε η τελετή έναρξης μιας και πολύς κόσμος είχε ήδη πληροφορηθεί πως το καρναβάλι θα ξεκινούσε αυτό το Σάββατο και αναλόγως είχαν κανονιστεί σε πολλά μαγαζιά – μπαρ και καφέ αλλά και παρέες, καρναβαλικά πάρτι.

Πάτρα: Έξαλλοι οι μαγαζάτορες με την αναβολή της έναρξης του Καρναβαλιού

Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής Κώστα Πελετίδη, όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, θα ήταν κρίμα να «πεταχτούν» σχεδόν 23.000 ευρώ, όσο περίπου θα είναι το κόστος της τελετής έναρξης δεδομένου του ότι αναμένεται ο καιρός να είναι χάλια το βράδυ του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες.

Χρυσοβιτσάνος στο thebest.gr: “Δύσκολο να γίνει αυτό το Σάββατο η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Ίσως ούτε το επόμενο”

Την ίδια ώρα η τελετή αναμένεται ακόμη και το επόμενο Σάββατο 23/1 που θα γίνει τελικά, στην πλ. Γεωργίου όπου και ήδη έχουν τοποθετηθεί τα δύο πατάρια, να μην έχει πυροτεχνήματα μιας και για λόγους ασφαλείας δεν δίνεται η σχετική άδεια και έγκριση από την αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Αναφορικά με τους καρναβαλιστές και υπεύθυνους γκρουπ που κάθε χρόνο είναι η «ψυχή» της διοργάνωσης, πολλοί εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση μεταφοράς της τελετής έναρξης κατά μία εβδομάδα αργότερα.

Για παράδειγμα ο Δημήτρης Φάκαλος του γκρουπ 62 που μάλιστα έχει κανονίσει πάρτι για αυτό το Σάββατο λόγω της αρχικής αναγγελίας για την τελετή έναρξης, ανέφερε σε σχόλιο του στο facebook με χιούμορ αλλά και δόση πικρίας και ενόχλησης πως «δηλαδή αν βρέχει και την τελευταία Κυριακή που λήγει το καρναβάλι, θα έχουμε μία εβδομάδα παραπάνω καρναβάλι».

Πάτρα: Όταν η βροχή δεν … ” φόβιζε” το Πατρινό Καρναβάλι ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο ίδιο μήκος κύματος και πνεύμα και η Νάντια Κωνσταντινίδη, από τις καρναβαλίστριες με πολύχρονη και σταθερή παρουσία, η οποία μάλιστα πλέον μετέχει και στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ακούσατε! Ακούσατε! Η καταγγελία της Νάντιας Κωνσταντινίδη – μέλους του Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού για την αναβολή της Έναρξης

Μάλιστα όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Νίκος Κανελλάκης, εκ των καρναβαλιστών με παρουσία από τα τέλη του ’70 στα καρναβαλικά δρώμενα της Πάτρας,«οι κυρίαρχες γιορτές και εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι δεν μπορεί να αλλάζουν. Θα έπρεπε να γίνει κανονικά αυτό το Σάββατο».

Ο Νίκος Κανελλάκης διαφώνησε με την απόφαση της χρονικής μετάθεσης της τελετής έναρξης στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης την Τετάρτη 13/1. Η απόφαση αξίζει να θυμίσουμε πως πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι διαφωνούντες ήσαν τρεις, εκτός του κ. Κανελλάκη, η Νάντια Κωνσταντινίδη και ο Αριστείδης Σταθόπουλος.

Βέβαια να αναφέρουμε πως υπήρχαν και καρναβαλιστές που θεωρούν πως λόγω της μεγάλης διάρκειας της φετινής αποκριάτικης περιόδου έως τις 13 Μαρτίου, ήταν άτοπο και βεβιασμένο το εγχείρημα για την τελετή έναρξης αυτό το Σάββατο, παραμονή του Αγ. Αντωνίου.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese