Διαβάστε παρακάτω τι έχει γίνει…

Διαψεύδονται πλήρως όλες οι πληροφορίες περί τρομοκρατικής ενέργειας στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Χανίων. Η φημολογία αναπτύχθηκε κατά ένα περίεργο τρόπο από την αλλαγή του κατάπλου του σκάφους το οποίο από το Ηράκλειο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αιτήθηκε και έδεσε στον κόπλο των Χανίων περιοχή της Σούδας.

Υπήρξε βέβαια ένας θάνατος επιβάτη από καθαρά παθολογικά αίτια αλλά τίποτα περισσότερο. Αυτή τη στιγμή το πλοίο είναι ασφαλές, όλοι εοι επιβάτες έιναι σώοι και θα συνεχίσει κανικά την πορεία του.

Η αρχική φημολογία που συνοδεύτηκε από ευφάνταστα “ρεπορτάζ” ανέφερε τα εξής:

“το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή και ότι υπάρχει παγίδευση χώρου του με εκρηκτικά. Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν ακόμη πληροφορίες για επιβίβαση ύποπτων ατόμων στους προηγούμενους ελλιμενισμούς του που ήταν, εκτός της Χάιφας, η Γένοβα, η Ρώμη, το Κατάκωλο, ο Πειραιάς και η Ρόδος. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού.
Η αρχική εξήγηση που δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για την αλλαγή πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου ήταν ότι «ο ναυτικός πράκτορας αιτήθηκε αλλαγή λιμανιού και να πιάσει Χανιά αντί για Ηράκλειο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο».

Από την «επίσημη» ελληνική πλευρά δινόταν μετά η πληροφορία ότι στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει νεκρός επιβάτης από παθολογικά αίτια. Όμως αυτή η εκδοχή δεν επιβεβαιωνόταν από ναυτιλιακούς παράγοντες αλλά ούτε μπορούσε να εξηγήσει την αλλαγή πορείας του κρουαζιερόπλοιου με προορισμό τη στρατιωτική βάση.

Το πλοίο κατευθύνθηκε στον ναύσταθμο της Σούδας προκειμένου να εξετασθεί από ελεγκτές διεθνούς ναυτιλιακού φορέα αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου”.

Το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Fantasia έδεσε στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας, στην οποία πάντα δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός, ο πράκτορας της εταιρείας είχε ενημερώσει απο προχθές το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων πως λόγω καιρού δεν θα γινόταν προσέγγιση στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά στο λιμάνι της Σούδας, όπως και έγινε σήμερα στις 8 το πρωί.

Επίσης ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευης και ενώ το κρουαζιερόπλοιο ήταν εν πλω για την Σούδα, διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος ενός εκ των επιβατών.

Πάντως το πρωί του Σαββάτου, το κρουαζιερόπλοιο Fantasia me 3.393 επιβάτες και 1.259 άτομα πλήρωμα, “έδεσε” στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας, στην οποία πάντα δένουν τα κρουαζιερόπλοια

Έτσι σήμερα το πρωί, με τον κατάπλου του Fantasia στην Σούδα, λιμενικοί μαζί με ιατροδικαστή ανέβηκαν στο πλοίο και παρέλαβαν τη σορό του επιβάτη προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο Νοσοκομείο Χανίων. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα για την Τσιταβέκια Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία αιματηρή ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη από τον ISIS επικρατεί γενική επιφυλακή για «πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες», συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων σε κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese