Ενα video game, που επέτρεπε στους παίκτες να σκοτώσουν Αυστραλούς Αβορίγινες… αποσύρθηκε από την κυκλοφορία, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι υπέγραψαν τη διαδικτυακή αίτηση ενάντια σε αυτή την εφαρμογή, την οποία χαρακτήριζαν ως ρατσιστική. Πρόκειται για το «Survival Island 3 -Australia Story», το οποίο καλεί τους χρήστες να βρουν τρόπους να μείνουν ζωντανοί σε «ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμο», ζητώντας τους μεταξύ άλλων να «πολεμήσουν με τους Αβορίγινες που εισέβαλαν στο σπίτι σας».

Η διαδικτυακή κίνηση που ζητούσε την απόσυρση της εφαρμογής γιατί «δεν είναι παιχνίδι να σκοτώνεις ιθαγενείς Αυστραλούς», ξεκίνησε την Παρασκευή, και έως το Σάββατο είχε αποτέλεσμα. Το παιχνίδι αποσύρθηκε από τις δύο κύριες «αγορές» εφαρμογών για κινητά, το iTunes της Apple όπως και το Google Play.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι δεν θα σχολιάσει το παιχνίδι, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία θα αποσύρει «εφαρμογές που παραβιάζουν τις πολιτικές μας».

Σήμερα, οι Αβορίγινες εκτιμάται ότι είναι μόλις 470.000, σε ένα συνολικό πληθυσμό 23 εκατομμυρίων στην Αυστραλία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese