Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε…την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στο ΥΜΑΘ, με τον Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Christophe Chantepy, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Christophe Le Rigoleur.

Η συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές της πολυεπίπεδης συνεργασίας των δύο χωρών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

Η ανάπτυξη της Οικονομίας και οι προοπτικές ισχυροποίησης των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στα κράτημας ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης με τον αξιότιμο Γάλλο Πρέσβη κ. Chantepy. Συζητήσαμε εκτενώς για την προώθηση συνεργασιών ανάμεσα στις χώρες μας και εκφράστηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, δεδομένων των αξιόλογων προσπαθειών στο επίπεδο της κοινωνικής και διοικητικής ανασυγκρότησης που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Μιλήσαμε επίσης για τις προκλήσεις που καλούνται τα κράτη μας να αντιμετωπίσουν, ώστε να κρατηθεί η Ε.Ε. δυνατή, και για το νέο πλαίσιο ιδεών και αρχών που οι κοινωνικές συνθήκες απαιτούν για να αποκτήσει η Ευρώπη ξανά το ανθρωπιστικό της πρόσημο και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως το προσφυγικό.
Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι μας συνδέουν ως λαούς δυνατές σχέσεις και ότι ηΕλλάδα και η Γαλλία σύντομα θα αναλάβουν ξανά το ρόλο τους ως πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese