Η Ελλάδα καλωσορίζει τις καναδικές επενδύσεις στη χώρα, πάντα υπό την προϋπόθεση τής από πλευράς τους αυστηρής τήρησης της νομιμότητας, είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτή κατέστη σαφής, κατά τη διάρκεια…

 

συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Κιθ Μόριλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν παράλληλα οι ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και ο διαχρονικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας του Καναδά ως γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών. Τονίστηκε επίσης η σημασία που αποδίδουν τόσο η νέα καναδική όσο και η ελληνική κυβέρνηση στην υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και όχι λιτότητας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η απόφαση του Καναδά για επανεγκατάσταση 25.000 Σύρων προσφύγων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιδείξει απροθυμία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese