«Μια από τα ίδια το επιτελείο που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης. Είναι οι παλιοί υπουργοί τη ΝΔ με ολίγη ακροδεξιά. Ειδικά αν δώσει θέση αντιπροέδρου στον κ. Γεωργιάδη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογου, μιλώντας…

 

στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Στο ενδεχόμενο ο νέος αρχηγός της ΝΔ να ανεβάσει περισσότερο τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και να υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό απάντησε αρνητικά με δεδομένο -όπως είπε- ότι η πολιτική των περικοπών επιβάλλεται από τους δανειστές.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αντιπαράθεση στο ασφαλιστικό γιατί ο κ. Μητσοτάκης, αν θέλει να διατηρήσει επαφές με την ευρωπαϊκή δεξιά θα πρέπει να τους δώσει εξηγήσεις, αν ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική πολιτική απ» αυτή που επιβάλλουν και προωθούν οι δανειστές, με επικεφαλής το Βερολίνο», σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει ο κ. Κούλογλου, στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα, παραδέχτηκε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της προπληρωμή φόρου κατά 100% από τις επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανατρέψει την πολιτική των περικοπών που επιβάλλουν οι δανειστές και -όπως είπε- το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει.

«Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το στόχο. Ο στόχος της ανατροπής της πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν επιτεύχθηκε. Αντίθετα, χρειάστηκε να γίνει το καλοκαίρι μια συνθηκολόγηση, της οποίας οι όροι είναι επώδυνοι ανάμεσα σ΄ αυτούς είναι και η επιβολή φόρου κατά 100% στις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Κούλογλου, ο οποίος όμως επέκρινε όσους ζητούσαν τότε να υπογράψει άμεσα η κυβέρνηση τη συμφωνία. «Όταν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν για να μην δεχτεί αυτό το πράγμα, οι άλλοι λέγανε υπόγραψε οτιδήποτε να είναι», κατέληξε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese