«Βλέπουμε πρόοδο στην Ελλάδα, αλλά όχι αρκετή ώστε να άρουμε πλήρως την αναστολή εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου για την επαναπροώθηση προσφύγων στη χώρα».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου…

 

Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση γιατί η παράταση της αναστολής δόθηκε μόνο για έξι μήνες, έως τις 30 Ιουνίου, και όχι για δώδεκα, όπως συνέβαινε έως τώρα.

«Είναι σωστό, η παράταση είναι μόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι βλέπουμε πρόοδο στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αρκετή ώστε να άρουμε πλήρως την αναστολή. Θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις εξελίξεις τους επόμενους έξι μήνες» ανέφερε ο Τομπίας Πλάτε.

Σε ό,τι αφορά την πρόοδο στη δημιουργία των Hotspots, ο ίδιος παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι στις 21 Ιανουαρίου, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, θα παρουσιαστεί στους υπουργούς πώς έχει η κατάσταση.

«Βεβαίως, είναι στόχος όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να γίνουν πάλι μέρος του συστήματος, ώστε να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει, πάλι, πλήρως. Αλλά η Ελλάδα έχει να βαδίσει ακόμα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Το παρακολουθούμε με ανοιχτό το αποτέλεσμα», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπανάκι Γιούνκερ για το μέλλον του ευρώ και της κοινής αγοράςEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese