Στο τέλος, κατέστρεψαν και το παγκάρι…
του ναού από το οποίο άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν

Σκηνές καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Άριας του δήμου Ναυπλιέων, όταν πήγαν να περιποιηθούν τα μνήματα συγγενικών τους προσώπων στο κοιμητήριο των Αγίων Θεοδώρων. Άγνωστοι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στους τάφους, αλλά και στην εκκλησία του νεκροταφείου.

Η εισβολή έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης και οι βάνδαλοι είχαν σπάσει τους σταυρούς και τα μάρμαρα από τα μνήματα, είχαν σπάσει τις κορνίζες με τις φωτογραφίες των εκλιπόντων και είχαν αδειάσει τα συρτάρια με τα θυμιατήρια και το λάδι και τα είχαν σκορπίσει στο έδαφος!

Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν στα μνήματα, αλλά συνέχισαν τους βανδαλισμούς και στο εσωτερικό της εκκλησίας κοιμητηρίου, όπου έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους μέσα στο Ιερό και έβαλαν φωτιά στην Αγία Τράπεζα! Στο τέλος, κατέστρεψαν και το παγκάρι του ναού από το οποίο άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν! Για την λεηλασία του κοιμητηρίου ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ναυπλίου που αναζητά τους δράστες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese