Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε τον Ζαν Τοντ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), με τον οποίο μίλησε για την οδική ασφάλεια ενώ προσευχήθηκε και για την αποκατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ.

Ο ειδικός απεσταλμένος…

 

του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια παρουσίασε στον πάπα τη σοκαριστική, τρίλεπτη ταινία που γύρισε το φθινόπωρο ο Λικ Μπεσόν για την εκστρατεία Save Kids» Lives ("Σώστε τη ζωή των παιδιών").
 
Στο φιλμάκι, ομάδες παιδιών από τη Γαλλία και τη Νότια Αφρική ξεκινούν για το σχολείο τους, περνώντας ανάμεσα σε αυτοκίνητα για να φτάσουν μέχρι εκεί. Ένα από αυτά δεν θα τα καταφέρει, καθώς θα παρασυρθεί από ένα όχημα.

Η ταινία κλείνει με μια σειρά πραγματικά δυστυχήματα, όπως τα τράβηξαν οι κάμερες ασφαλείας, στα οποία νεαροί πεζοί παρασύρονται και σκοτώνονται από αυτοκίνητα.

"Τον εντυπωσίασε πολύ. Τον πληροφορήσαμε ότι 500 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους και 20.000 τραυματίζονται", είπε ο Ζαν Τοντ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού μετά τη συνάντησή του με τον πάπα Φραγκίσκο.

Για να στηρίξει την εκστρατεία αυτή, ο ποντίφικας δέχτηκε να ποζάρει μπροστά από πανό που υπενθυμίζουν τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας: να φοράτε ζώνη, μειώστε ταχύτητα, φορέστε κράνος αν κινείστε με μηχανάκι… "Η υποστήριξη του πάπα είναι πραγματικά συγκινητική και σημαντική", συνέχισε ο Τοντ.

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari μίλησε με τον πάπα και για τον Μίχαελ Σουμάχερ, τον επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλας 1, που δίνει ακόμη τη μάχη του για να αναρρώσει μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από δύο χρόνια ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. "Τον ρώτησα αν θα ήθελε να πει μια προσευχή και δέχτηκε με χαρά", κατέληξε ο Τοντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese