Τα μεγάλα έργα υποδομών και ανάπτυξης στην Κρήτη βρέθηκαν σήμερα «επί τάπητος» στις συσκέψεις και συναντήσεις στο Ηράκλειο που είχε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης με τον περιφερειάρχη, βουλευτές,…

 

εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της Κρήτης.

«Η Κρήτη έχει ανάγκη και άλλων υποδομών, όπως είναι ο Νότιος Οδικός Άξονας (ΝΟΑΚ), έλλειμμα υπάρχει σε υποδομές ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης -υποδομών που βοηθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης που θέλουμε να αποτελέσει και πρότυπο, και της το χρωστάμε». τόνισε ο κ. Σπίρτζης και επισήμανε:

«Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό ως κυβέρνηση για την εξεύρεση ανταποδοτικών για τους αυτοκινητόδρομους. Αυτό προβλέπει τη μη ιδιωτικοποίηση και την καλύτερη αξιοποίηση της ”Εγνατίας” και των δημόσιων δρόμων. Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή για τον ΒΟΑΚ είναι να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός και να γίνει ο δρόμος. Δεν μπορεί η Κρήτη να περιμένει αποσπασματικά και επιμέρους έργα, μετά από δεκαετίες, πότε θα γίνει ο ΒΟΑΚ».

Στη συνέχεια, ο υπουργός και αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε σε Λασίθι και Ηράκλειο, ενώ θα ακολουθήσουν, όπως είπε, ανάλογες σε Ρέθυμνο και Χανιά. «Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη, προκειμένου το υπουργείο και η Περιφέρεια από κοινού να αποφασίσουν πώς θα γίνει ολοκληρωμένα το έργο του ΒΟΑΚ, να ενημερωθούν και οι πολίτες για ποια τμήματα έχουν ανατεθεί εδώ και δεκαετίες οι μελέτες -που δεν έχουν παραδοθεί-, και σε ποια τμήματα -που είναι και η πλειοψηφία- δεν υπάρχει τίποτα, ούτε πρόταση» ανέφερε ο υπουργός.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιβολής διοδίων, ενώ σύντομα το υπουργείο θα είναι σε θέση να πει το πώς και ποιοι θα αναλάβουν το έργο κατασκευής του ΒΟΑΚ. «Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για όλο το έργο, να καταλήξουμε στον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί το έργο και από πού, ποιες υπηρεσίες θα ασχοληθούν με το έργο, για να ξέρουν όλοι ποια υπηρεσία και ποιος είναι υπεύθυνος για κάθε τι που κάνουμε», είπε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese