Το CarPlay είναι η πλατφόρμα λογισμικού της Apple που ενσωματώνει… κάποια iOS χαρακτηριστικά στο σαλόνι του αυτοκινήτου σε ορισμένα μοντέλα.

Πλέον αυτά έχουν ξεπεράσει τα 100 σύμφωνα με την νέα σελίδα που ανήρτησε η Apple για όλους τους κατασκευαστές και μάρκες.

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως η Apple συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων έτσι ώστε να φέρει την πλατφόρμα της σε όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά όμως που η Apple παρουσιάζει σε μια λίστα όλους τους κατασκευαστές και όλα τα μοντέλα που φέρουν την υποστήριξη CarPlay.

Η εν λόγω πλατφόρμα της Apple απαιτεί ένα αυτοκίνητο που να την υποστηρίζει ή μια aftermarket λύση από κατασκευαστές όπως η Alpine, Pioneer ή Kenwood.

Τα χαρακτηριστικά του CarPlay υποστηρίζονται από όλα τα iPhones από το iPhone 5 και έπειτα με εγκατεστημένο το iOS 7.1 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Μάλιστα με την iOS 9.3 που την πρώτη beta της την έκανε διαθέσιμη η Apple χθες η πλατφόρμα αναβαθμίζεται σημαντικά με νέα χαρακτηριστικά στο Apple Music και βελτιώσεις στους Χάρτες.

Την λίστα θα την βρείτε αναλυτικά ΕΔΩEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese