Το επόμενο Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά η… Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-«Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος μίλησε στο PatrasTimes.gr.

«Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την έναρξη με τον καιρό που θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο, γιατί και τα χρήματα που θα δαπανηθούν, ανάλογα και με τις συνθήκες που επικρατούν στα οικονομικά, είναι πολλά. Το Δ.Σ. έλαβε με ομοφωνία την παραπάνω απόφαση», δήλωσε ο κ. Χρυσοβιτσάνος.

«Το καρναβάλι είναι φεσωμένο με 3 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και κάνουμε ότι μπορούμε στον οικονομικό τομέα για κρατήσουμε όρθιο τον θεσμό», υποστήριξε ο κ. Χρυσοβιτσάνος, ενώ προσέθεσε, αφήνοντας αιχμές για προηγούμενες δημοτικές αρχές πως, οι τακτικές του να μην πληρώνουμε και χρέη δεν ήταν σωστή.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αναφορά του στους επιχειρηματίες της περιοχής, με τους οποίους υπήρξε τις τελευταίες ημέρες σχετική κόντρα στο ενδεχόμενο αναβολής της Έναρξης, “ότι ανεβάζουν τις τιμές των ποτών εκείνο το βράδυ!”

Σημειώνουμε πως, η εν λόγω αναφορά του προήλθε μετά απο σχετική ερώτησή μας για το “χαράτσι” που ζητούν οι επιχειρηματιές το διάστημα του καρναβαλιού, για την ενδυνάμωση του θεσμού.







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese