Τη συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός που έφερε στο φως με… δημοσίευμά του το real.gr στις 27 Δεκεμβρίου επιβεβαιώνει τηλεγράφημα του Bloomberg.

Μεταξύ άλλων το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός για να συζητήσουν το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Οι δύο αναμένεται να συζητήσουν τρόπους ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, βασικός όρος για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο ίδιος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο επικαλείται το Euro2day, η προσπάθεια της χώρας να προχωρήσει δομικές μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές περιλαμβάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό που είναι πιθανόν επίσης να βρεθούν στην ατζέντα.

Λαγκάρντ και Τσίπρας αναμένεται να συναντηθούν στις 21 Ιανουαρίου στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ του Νταβός, αν και το πλάνο μπορεί να αλλάξει. Θα είναι η πρώτη συνάντηση μετά την κρίση στα μέσα του 2015.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Andreas Adriano αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, όπως και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese