Ευχαριστώντας τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη, που «έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και κατάφεραν να ολοκληρωθεί άψογα η διαδικασία εκλογής προέδρου», αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους βουλευτές της ΝΔ που…

 

«κράτησαν τη ΝΔ όρθια» το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα», ξεκίνησε την πρώτη του ομιλία ενώπιον της ΚΟ του κόμματος ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης από τους βουλευτές του κόμματός του ένα «θερμό χειροκρότημα» για τον Βαγγέλη Μειμαράκη. «Τον σέβομαι τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου», υπογράμμισε. Μαζί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, συμπλήρωσε.

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Μας δίνουν δύναμη, ήρθαν στη ΝΔ και πολλοί που δεν ανήκαν παραδοσιακά στο κόμμα μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, εντολή των ψηφοφόρων είναι «ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση της ΝΔ ώστε να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους Έλληνες, χωρίς λαϊκισμούς. «Έχουν χρέος να συμβάλλουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε αυτό τον στόχο», συνέχισε.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στην «ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα». Σημείωσε επίσης πως «η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα της χώρας και η πολιτική θα το λύσει. Να βοηθήσουμε τους πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι».

«Οι προσδοκίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες αλλά θα τους δικαιώσουμε με οργανωμένη δουλειά, με άποψη, με πρόταση, με συνέπεια, με ειλικρίνεια. Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να βγει η πατρίδα από την κρίση», επισήμανε.

«Πρώτο μας μέλημα είναι να επιτελέσουμε τον ρόλο μας, να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση με πρόταση. Δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική, που είναι ο ορισμός του λαϊκισμού», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το Ασφαλιστικό ως το πρώτο μεγάλο ζήτημα. «Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης και θα καταψηφίσουμε», τόνισε, για να συμπληρώσει πως «βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν γίνεται».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese