Η Μαρία Χαριτοπούλου ζει και εργάζεται στην Τζακάρτα. Η ζωή εκεί δεν είναι εύκολη… όπως μας λέει. Διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία. Είναι όμως μια ακόμη νέα Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Πριν από ένα περίπου χρόνο, η εταιρία της, την έστειλε στην Τζακάρτα. Αυτό που συνέβει όμως σήμερα, φαίνεται ότι δεν το περίμενε κανείς.

“Αν δείετε ειδήσεις μην ανησυχείτε. ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!!”, έστειλε μήνυμα στους φίλους και φίλες της στην Πάτρα με τους οποίους διατηρεί στενούς δεσμούς, ενώ συχνά τους επισκέπτεται.

Όπως λέει στο tempo24.gr, η έκρηξη σημειώθηκε μόλις 500 μέτρα από το ξενοδοχείο της. Οι φίλοι της που ήταν εκείνη την ώρα στο ξενοδοχείο της τηλεφωνούσαν τρομαγμένοι. Δεν τους άφησαν να βγουν. Άκουγαν συνέχεια και πυροβολισμούς εκτός από τις εκρήξεις. “Ειμαι ασφαλής και πολύ μακριά από το ξενοδοχείο! Γιατι ειμαι στο γραφείο”, συμπλήρωσε στο μήνυμα που έστειλε στους φίλους της η Μαρία Χαριτοπούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις στη Τζακάρτα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MetroTV επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τζακάρτα σε ανακοίνωση που ανήρτησε σε “συμμαχικό πρακτορείο ειδήσεων”, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας Τίτο Καρνάβιαν δήλωσε ότι “οπωσδήποτε” ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις αυτές.

“Το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται οπωσδήποτε πίσω από την επίθεση αυτή”, δήλωσε σε δημοσιογράφους οΤίτο Καρνάβιαν.

Ο Ινδονήσιος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους Μπαχρούν Ναΐμ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία, “το σχεδίαζε αυτό για κάποιο καιρό. Αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας.

Το Ισλαμικό Κράτος σημείωσε εξάλλου στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο συμμαχικό του πρακτορείο ειδήσεων ότι οι μαχητές του διέπραξαν την επίθεση αυτή με “στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας”.

“Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν μια ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί που είχε στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν επιφορτιστεί με την προστασία τους στην ινδονησιακή πρωτεύουσα”, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Aamaaq στην υπηρεσία του Telegram.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ασφαλείας Λουχούτ Παντζάιταν είχε δηλώσει ότι δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες σκοτώθηκαν κατά τη σημερινή σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο της Τζακάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη.

Ωστόσο λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή των ινδονησιακών αρχών για έναν Ολλανδό πολίτη νεκρό, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς δήλωσε από τη Χάγη ότι ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά.

“Από ό,τι γνωρίζουμε, ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά”, ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. “Η ολλανδική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσει έαν υπάρχουν άλλοι Ολλανδοί θύματα”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese