Η Τουρκία έχει πληγεί την τελευταία τριετία από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, η αιματηρότερη από τις οποίες σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Αγκυρα.

Την Τρίτη, η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Σουλτάναχμετ,…

 

την ιστορική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, αφήνει πίσω της τουλάχιστον 10 νεκρούς και 15 τραυματίες. Οι τουρκικές Αρχές την αποδίδουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

-10 Οκτωβρίου 2015: 103 άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από 500 τραυματίζονται σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας κατά τη διάρκεια φιλοκουρδικής συγκέντρωσης.

Η επίθεση είναι η αιματηρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο τουρκικό έδαφος και αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

-20 Ιουλίου 2015: επίθεση στο Σούρουτς, κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα προκαλεί τον θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 μεταξύ νεαρών κούρδων ακτιβιστών. Αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στο Ισλαμικό Κράτος.

-11 Μαρτίου 2013: διπλή βομβιστική επίθεση προκαλεί τον θάνατο 52 ανθρώπων στο Ρεϊχάνλι, της επαρχίας Χατάι στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

11 Φεβρουαρίου: επίθεση στο συνοριακό πέρασμα του Τζιλβέγκεζυ στην επαρχία Χατάι της τουρκοσυριακής μεθορίου σκοτώνει 17 ανθρώπους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese