Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακάλυψη της γιάφκας στο κέντρο του… Ηρακλείου με το βαρύ οπλισμό και κυρίως η πτυχή της υπόθεσης που αφορά στην εμπλοκή γνωστού εμπόρου της πόλης. Αστυνομικοί της Ομάδας Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εισέβαλαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε υπόγεια γκαρσονιέρα στο κέντρο του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα σε πάροδο της οδού Έβανς, όπου βρήκαν πλήθος όπλων, πολεμικών και μη, χειροβομβίδες αλλά και εκρηκτικές ύλες.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο Ρέθυμνο, καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση 43χρονος υπόδικος για διακίνηση ναρκωτικών με καταγωγή από το Ρέθυμνο, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για οπλοκατοχή.

Η γιάφκα με το βαρύ οπλισμό είναι ένα μικρό υπόγειο διαμέρισμα που ανήκει στον 43χρονο. Ωστόσο, το κλειδί του διαμερίσματος βρέθηκε στην κατοχή γνωστού εμπόρου του Ηρακλείου.

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν με προσοχή τη σχέση ανάμεσα στον επιχειρηματία και τον υπόδικο, ο οποίος να σημειωθεί είναι προφυλακισμένος, καθώς θα πρέπει να διευκρινιστεί αν ο έμπορος γνώριζε το μυστικό της γκαρσονιέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο άνδρες διατηρούν φιλικές σχέσεις εδώ και καιρό οι οποίες έχουν επισφραγιστεί με κουμπαριά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει συνολικά σε τρεις συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese